پنج شنبه ٠٦ ارديبهشت ١٤٠٣
سال همدلی تصویر دوم عشایر1 عشایر2
علی علیه السلام تجلی زیباترین ها* زیباترین ولادت: شرافت ولادت در مهبط وحی و فرودگاه فرشتگان الهی؛ یعنی کعبه، تنها، افتخار اوست. زیباترین نام: نام او از نام خدا مشتق شد؛ علی. زیباترین معلم: در محضر برترین وجود هستی زانوی آموختن بغل گرفت؛ در مکتب رسالت. زیباترین ایثار: در شب نیرنگ کفر باوران برای قتل پیامبر، او بود که شجاعانه شمشیرها را انتظار کشید. زیباترین عبادت: غرق در بحر دلدادگی، بی خود از خود، تیر را این هنگام باید از پای او بیرون کشید. زیباترین حماسه: بدر، احد، خیبر، خندق؛ کدام کس را یارای هماوردی با اوست. زیباترین سخنان: سخنش فروتر از سخن خالق و فراتر از سخن مخلوق بود؛ برادر قرآن. زیباترین شهادت: هنگام عشق بازی با خدا، در محراب بندگی!*
منو اصلی
بازدید
بازدید این صفحه: 893909
بازدید امروز: 392
کل بازدید: 3592724
بازدید کنندگان آنلاین: 2
اخبار > در گفتگو با رئیس سازمان امور عشایر ایران تشریح شد


  چاپ        ارسال به دوست

در گفتگو با رئیس سازمان امور عشایر ایران تشریح شد

بر اساس شواهد و قرائن، سال 97 یکی از سال های طلایی در حوزه جامعه عشایری کشور بوده است. روابط عمومی سازمان امور عشایر به منظور واکاوی عملکرد و فعالیت های سازمان در سال 97 و همچنین بررسی و اطلاع رسانی سیاست ها و برنامه های سازمان در سال 98، در گفتگویی با مهندس کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر ایران، به این موضوع پرداخته است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران در این گفتگو که نماینده خبرگزاری روستا و عشایر نیز حضور داشت، در خصوص سیاست ها و برنامه های سازمان در سال 97 و 98 گفت: ایجاد تنوع در اشتغال و افزایش درآمد و ارتقای سطح برخورداری عشایر، از سیاست های محوری سازمان امور عشایر در سال 1397 بود که در سال 98 نیز ادامه خواهد داشت.

 طرح زنجیره تولید گوشت قرمز

وی افزود: حدود 7 درصد اقتصاد عشایر به دام وابسته است به همین دلیل شاخص ترین پروژه ای که در مناطق عشایری پیگیری می کنیم طرح زنجیره تولید گوشت قرمز است. قندالی ادامه داد: به استناد بند ب ماده 52 قانون احکام دائمی، در سال 97 حدود 200 میلیارد تومان برای تامین منابع سرمایه در گردش برای پروار حدود یک میلیون رأس دام تخصیص پیدا کرد. رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: تاکنون بیش از 60 درصد این اعتبار جذب شده و پیش بینی می کنیم تا پایان سال 80 درصد و با فرصتی هم که بعد از عید خواهیم داشت، 100 درصد آن جذب شود.

 افزایش بهره وری و کاهش طول دوره پروار دام

وی با بیان اینکه در طرح زنجیره تولید گوشت قرمز چند اتفاق بسیار خوب افتاده است، بیان داشت: یکی از این کارها افزایش بهره وری در مناطق عشایری است؛ بدین ترتیب که میانگین مصرف علوفه برای تولید یک کیلو دام زنده حدود 9 تا 10 کیلوگرم است اما با اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز و اصلاح روش تغذیه دام، امروز این میانگین به 6 تا 7 کیلو رسیده است یعنی تقریباً برای تولید هر واحد کیلو دام زنده، حدود 3 کیلو کاهش علوفه و نهاده دامی اتفاق افتاده است. قندالی ادامه داد: موضوع دیگر کاهش طول دوره پروار است. به صورت عرف بین 7 تا  8 ماه برای پروار یک بره از زمان تولد تا زمان عرضه آن به بازار وقت نیاز است که با اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز، این زمان را به 120 تا 130 روز رسانده ایم.

طرح کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری

 رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: یکی دیگر از برنامه های ما در سال 97 توجه به کشت گیاهان دارویی بود که در عرصه های طبیعی عشایر به وفور یافت می شود. وی ادامه داد: به لحاظ اینکه این ظرفیت در عرصه های عشایری وجود دارد به صورت پایلوت در چند استان پیگیری شد و خوشبختانه خود عشایر به صورت گسترده در عرصه های منابع طبیعی وارد شده اند و مشغول فعالیت هستند.

  طرح بومگردی و گردشگری عشایر

مهندس قندالی ابراز داشت: موضوع و طرح دیگری که پیگیری می کنیم، طرح گردشگری عشایر است که یکی از ظرفیت های بی بدیل حوزه عشایری است هم به دلیل آداب و رسوم و روش زندگی و هم طبیعت زیبایی که در عرصه های سامانه های عرفی عشایر چه در ییلاق و چه در قشلاق وجود دارد. رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: خوشبختانه در سال 97 این طرح در چند منطقه به صورت پایلوت پیگیری و انجام شد که استقبال بی نظیری از آن شده است. وی یادآور شد: همچنین توانستیم در هیأت دولت کارگروهی را به نام گردشگری و صنایع دستی عشایر تصویب کنیم که این کارگروه در سطح ملی و استانی فعال شده است و برنامه های حوزه گردشگری عشایر در این کارگروه مطرح، تصویب و نهایتاً اجرا می شوند.

 طرحتوسعه باغات در اراضی شیبدار

 مهندس قندالی اظهار داشت: توسعه باغات در اراضی شیبدار که از سیاست های وزارت جهادکشاورزی است، یکی دیگر از طرح هایی بود که در سال 97 پیگیری کردیم. رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: به نظر می رسد در این زمینه، با توجه به اینکه در بسیاری از عرصه ها بارش به اندازه کافی داشته ایم، بتوانیم با ظرفیت بالقوه ای که در حوزه کاشت درختان مثمر در مناطق عشایری وجود دارد عرصه ها را هم در حوزه بهره وری افزایش دهیم و هم در حوزه آبخیزداری و منابع زیستی کمک کنیم.

 

 طرح ایجادزیرساخت ها و خدمات رفاهی به عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه موضوع دیگری که پیگیری می کنیم در حوزه زیرساخت ها و خدمات مورد نیاز رفاهی عشایر است، اظهار داشت: سالانه حدود 60 هزار کیلومتر مسیر ارتباطی عشایر باید مرمت و نگهداری شوند که این کار در طول سال حداقل دو بار انجام می شود. قندالی گفت: موضوع دیگر تأمین آب سالم و بهداشتی برای عشایر و دام آنان است که این کار با حدود 400 کامیون تانکردار عمدتاً توسط تشکل های عشایری انجام می شود و واحدهای استانی امور عشایر نیز نظارت های لازم را انجام می دهند.

 رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: جا دارد از وزیر محترم کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تشکر ویژه ای داشته باشم که در سال 97 از محل اعتبارات مدیریت بحران حدود 90 میلیارد تومان تصویب کردند که حدود 47 میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرده است که بخشی از آن مربوط به آبرسانی به عشایر است. وی گفت: همچنین در سال 97 حدود 230 دستگاه خوردرو به ناوگان ترابری کل استان ها افزوده شد که بخشی از این خودروها کامیون تانکردار آبرسان و بخشی دیگر نیز خودروهای کمکدار بوده است.

  تجهیز اتراقگاه عشایری به سامانه های خورشیدی

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه موضوع دیگری که در سال 97 پیگیری کردیم تجهیز اتراقگاه عشایری به سامانه های خورشیدی بود، گفت: در عرصه های عشایری به وفور روزهای آفتابی وجود دارد به همین دلیل یکی از سیاست های ما این است که از این فرصت برای تسهیل در تامین انرژی برای عشایر استفاده کنیم. قندالی ادامه داد: تا کنون نزدیک به 20 هزار خانوار عشایری مجهز به این سیستم شده اند و با توافقی که با وزارت نیرو داریم امیدواریم تا پایان برنامه ششم 75 هزار خانوار عشایری از انرژی خورشیدی بهره مند شوند.

 صندوق توسعه بخش کشاورزی عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: موضوع دیگر، موضوع صندوق توسعه بخش عشایری است که تلاش کردیم سرمایه این صندوق ملی را افزایش دهیم. وی ادامه داد: در سال 93 سرمایه این صندوق 19 میلیارد تومان بود که در حال حاضر به 70 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است که 20 میلیارد تومان از این افزایش سرمایه، در سال 97 اتفاق افتاده است.

 سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده

مهندس قندالی با اشاره به اینکه موضوع دیگر، سهم عشایر از مالیات بر ارزش افزوده است، گفت: در قانون برنامه ششم توسعه، عشایر برای اولین بار از مالیات بر ارزش افزوده برخوردار شدند که امسال حدود 100 میلیارد تومان از این محل برای خدمات رسانی به عشایر تخصیص پیدا کرده است که پیش بینی می کنیم این رقم به 150 میلیارد تومان نیز برسد.

 اختصاص تسهیلات ارزان قیمت به عشایر

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: موضوع دیگر اختصاص تسهیلات به جامعه عشایری است که خوشبختانه در سال 97 بیش از 150 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با سود 4 درصد و دور برگشت 5 ساله به عشایر پرداخت کرده ایم. وی ادامه داد: بخشی از این تسهیلات برای مقابله با بحران ها و خساراتی است که برای عشایر اتفاق افتاده که تا سقف حداکثر 50 میلیون تومان پرداخت شده و حدود 100 میلیارد تومان نیز مختص تشکل های عشایری بود تا بتوانند در فرآیند تولید و تامین نهاده و حتی ایجاد صنایع تبدیلی اقداماتی داشته باشند که بیش از 90 درصد آن جذب شده است. قندالی اضافه کرد: همچنین بیش از 400 میلیارد تومان از محل اعتبارات توسعه اشتغال روستایی و عشایری تسهیلات مصوب داشته ایم که حدود 130 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

 تامین نهاده های دامی برای دامداران عشایری

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه امسال تشکل های عشایری اقدامات خوبی را برای تامین نهاده های دامی دامداران عشایری انجام داده اند، گفت: امسال علیرغم محدودیت هایی که وجود داشت، خوشبختانه تشکل های عشایری حدود 250 هزار تن نهاده دامی را مستقیماً خریداری و در مناطق عشایری کشور توزیع کرده اند.

 استفاده از جیره علمی در تغذیه دام

مهندس قندالی گفت: موضوع دیگری که اتفاق افتاده استفاده از جیره علمی برای تغذیه دام عشایر است که بر این اساس امسال حدود 170 هزار تن  کنسانتره در مناطق عشایری توزیع شده است که به افزایش بهره وری در این مناطق کمک کرده است.

استقبال از مسافرین نوروزی با برپایی سیاه چادرهای عشایری

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه این سازمان عضو ستاد ملی خدمات سفر در نوروز 98 است، گفت: سال گذشته حدود 570 نقطه در کشور و در مسیر عبور مسافرین نوروزی سیاه چادرهای عشایری برپا شد که استقبال بسیار خوبی از آن شد و اینکار در نوروز 98 نیز انجام می شود. قندالی ادامه داد: در این خصوص دستورالعملی را به امور عشایر استان ها برای چگونگی برپایی و استاندارسازی کمپ های عشایری ارسال کرده ایم. وی با اشاره به اینکه برپایی این کمپ ها از 25 اسفند ماه شروع شده و تا 17 فروردین ماه ادامه دارد، اضافه کرد: امسال  افزایش حدود 10 درصدی کمپ های عشایری را خواهیم داشت تا از طریق این کمپ ها  هم جاذبه های گردشگری عشایر را به مسافران نوروزی معرفی کنیم و هم بتوانیم به نوعی ارتباط بیشتری بین جامعه شهری و روستایی با جامعه عشایری برقرار کنیم.

 


٠٨:٣٥ - دوشنبه ٥ فروردين ١٣٩٨    /    شماره : ٣٠١٢    /    تعداد نمایش : ٦٣٧


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




آدرس سایت WWW.ashayer-ilam.ir کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت به عشایر ایلام تعلق دارد