پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣
سال همدلی تصویر دوم عشایر1 عشایر2
شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن (ماه مبارک رمضان، ماه دوری از گناهان، ماه بندگی مبارکتان باد.)
منو اصلی
بازدید
بازدید این صفحه: 886354
بازدید امروز: 682
کل بازدید: 3570976
بازدید کنندگان آنلاین: 1
اخبار > همزمانی کوچ و کرونا مشکلاتی برای عشایر ایلام ایجاد کرده است


  چاپ        ارسال به دوست

همزمانی کوچ و کرونا مشکلاتی برای عشایر ایلام ایجاد کرده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، بر اساس تفاهم نامه بین سازمان امور عشایر و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و همراهی سایر ارگان های مرتبط، به عشایر اجازه داده شده به خاطر پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در زمان کوچ بهاره خود تغییراتی ایجاد کنند.

مسوولان ایلام علاوه بر مدیریت کوچ عشایر بومی استان، با چالش جدی تری در خصوص کوچ عشایر غیربومی و میهمان از استان های همدان، کرمانشاه و لرستان مواجه هستند که همه ساله فصول پاییزو زمستان را در نواحی گرمسیری استان ایلام می گذرانند.

با توجه به اطلاع رسانی های متعدد مبنی بر تعویق کوچ بهاره، جمع کثیری از عشایر میهمان و بومی کوچ خود را به اوایل اردیبهشت ماه موکول کرده اند اما بعضی از خانوارها به شیوه های سنتی و بعضا ماشینی به کوچ برای مناطق سردسیر مبادرت کرده اند.

 

الزام عشایر نوار مرزی ایلام به کوچ

یکی از عشایر کوچ نشین مستقر در منطقه گرمسیری کولگ مهران در زمینه کوچ خانواده خود به مناطق سردسیر اظهار داشت: امور عشایری و منابع طبیعی و آبخیزداری با توجه به شیوع بیماری کرونا اجازه اتراق تا اواخر فروردین ماه را به ما داده اند.

عیسی احمدبیگی افزود: باتوجه به اینکه چادرهای ما در جوار مرز قرار دارد باید در سریع ترین زمان ممکن به خارج از محدوده مرزی و به میان بندها کوچ کنیم در حالی که ما هنوز فرصت کوچ به میان بند و ییلاق را داریم.

وی اضافه کرد: هنوز مناطق ییلاقی سرد است و قابل سکونت و استقرار برای چادرهای عشایری نیست و همچنین ایلراه ها در طول مسیر برخی روستاها قرار دارد و این روستاها در ایام تعطیلات نوروزی و روزهای پایانی هفته از مناطق شهری مهمان پذیر هستند و می توانند بیماری کرونا را به جامعه عشایری انتقال دهند در حالیکه تصمیم خانواده های عشایر مستقر در مرز این است که با گرم شدن هوا با ماشین و بدون اتراق در میان بندها به ییلاق کوچ کنیم.

 

عشایر برای تردد و تهیه مایحتاج نیازمند مجوز هستند

یکی دیگر از اعضای خانواده های عشایری که به میان بند تخت خوان واقع در حد فاصل ایلام - مهران کوچ کرده اند، گفت: کمتر از یک هفته است در میان بند مستقر هستند و قصد استقرار در منطقه ییلاقی دره ارغوان شهر ایلام را دارند که هم اکنون به علت سرمای هوا و کوهستانی بودن منطقه قابل سکونت نیست.

شیخ علی نوروزی افزود: شنیده ایم که منطقه تفریحی ارغوان برای جلوگیری از تفرج گردشگران مسدود است و هیچ ماشینی حق تردد به آن نواحی را ندارد و با توجه به اینکه ما به محض مساعد شدن هوا به صورت ماشینی به آن منطقه نقل مکان می کنیم و در طول مدت حضور در آن منطقه ییلاقی برای تهیه برخی مایحتاج خود مکرر به شهر ایلام مراجعه می کنیم انتظار داریم مسوولان برگه تردد و مجوز عبور و مرور به ما بدهند که برای کوچ و تردد بین شهری با مشکل مواجه نشویم.

 

کوچ عشایر میهمان ایلام مشکل ساز شده است

مدیرکل امور عشایر استان ایلام در خصوص کوچ عشایر به مناطق سردسیری اظهار داشت: برابر دستور سازمان امور عشایر کشور به همه عشایر اعم از بومی و میهمان ابلاغ شده است تا پایان فروردین ماه در مناطق گرمسیری بمانند و با گرم شدن هوا از طریق کوچ ماشینی به میان بندها یا نقاط ییلاقی بروند.

علی سلیمی یادآور شد: عشایر بومی مشکل خاصی ندارند چرا که از طریق ایلراه هایی که ارتباط چندانی با نقاط شهری و روستایی ندارند کوچ می کنند و در میان بندها یا نقاط ییلاقی مستقر می شوند و کمترین تماس را با ساکنان روستاها و شهرها دارند اما در مورد کوچ عشایر میهمان شرایط فرق می کند.

وی توضیح داد: عشایر میهمان همه ساله از ۱۵ اسفند ماه تا نیمه اول فروردین ماه به صورت سنتی اقدام به کوچ برای مناطق سردسیر استان های مبدا خود می کنند و هدف آنان این است که نیمه دوم اردیبهشت ماه که هوا در نقاط سردسیر مساعد و علف در زمین به اندازه کافی است به آن نقاط برسند و برای همین در طول مسیر در میان بندهای مختلف استان ایلام اتراق می کنند که این مورد به نوعی برای استان ایلام مشکل ساز شده است.

 

عبور عشایر از شهرها و روستاها مخاطره آمیز است

مدیرکل امور عشایر استان ایلام افزود: این عشایر در مدت خروج از استان هم از ایلراه ها و هم جاده های اصلی و فرعی عبور می کنند و از شهرها و روستاهای متعددی می گذرند که می تواند مخاطره آمیز باشد.

وی ادامه داد: همچنین در میان بندهای استان امکان درگیری میان عشایر میهمان و بهره برداران بومی بر سر چرای احشام وجود دارد کما اینکه در گذشته اتفاق های ناگوار در این زمینه رخ داده است.

سلیمی گفت: چندین جلسه با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام و مدیران امور عشایر استان های میهمان در خصوص زمان و شیوه کوچ عشایر میهمان تشکیل شده است که هرچند همگان بر کوچ ماشینی و افزایش زمان اتراق این عشایر در مناطق گرمسیری استان ایلام یا کوچ ماشینی مستقیم به نقاط سردسیری استان های مبدا توافق نظر داشته اند اما عشایر میهمان بر اساس تقویم کوچ خود شیوه های کوچ سنتی و زمان مدنظر خود برای رسیدن به مناطق سردسیر استان های مبدا را انجام می دهند و این موضوع برای شهرستان های طول مسیر آنان در استان ایلام ناخوشایند است.

وی یادآور شد: آموزش های لازم به عشایر برای پیشگیری از ابتلای به بیماری کرونا صورت گرفته و در این مدت هیچ گونه موردی از ابتلای عشایر بومی استان به این ویروس گزارش نشده است و در بین عشایر میهمان نیز تنها یک نفر مبتلا شده بود که اقدامات ویژه درمانی برای این فرد و خانواده اش انجام شد.


١٠:١٧ - شنبه ٢٣ فروردين ١٣٩٩    /    شماره : ٣١٠٩    /    تعداد نمایش : ٩١٠


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




آدرس سایت WWW.ashayer-ilam.ir کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت به عشایر ایلام تعلق دارد